Dansprint marathon i Randers

Johnny har skrevet dette indlæg om årets andet Dansprint mataron kajak stævne, der blev afholdt den 28. maj i Randers:

Dansprint Cup er et stævne med 8 løb og der gives følgende point: 1. plads får 21 point, 2. plads 19 point, 3. plads 18 point osv. Når alle løb er afviklet, finder man en samlet vinder, der tilsammen har samlet flest point i løbene. Der er forskellige aldersklasser og det er alle kajaktyper mod hinanden.

Vi havde alle tre, Morten, Jørgen og Johnny tilmeldt os 21 km distancen. Vi tog fasted søndag morgen kl. 7.00 – kajakkerne var packet dagen før, så det var bare af sted det gik.

Da vi ankom, var der regn efterfulgt af overskyet vejr, men næsten vindstille. Da kajakkerne var gjort klar til start, lidt mad indtaget, info mødet overstate var der blevet solskin og lidt mere vind.

Vi kom alle på vandet og blev samlet ved startlinjen. Der var samlet start, så det var med at finde en god plads, for ikke at komme i klemme eller blive fanget i plumrevandet bag de andre.

Morten og Jørgen lå helt til venstre for starteren, Johnny lå mellem de to grupper, da starten gik og alle de rigtig hurtige K2’ere var kommet fasted, og efter dem kommer der en masse bølger. Johnny blev fanget bag to roere, der havde problemer med disse bølger, og han kunne ikke komme forbid dem, da de blev sendt på kryds og tværs af bølgerne – så Morten og Jørgen var smartere placers, da de undgik den urolige vand.

Morten og Jørgen fulgtes ad i starten, men på et tidspunkt måtte Jørgen give slip. Johnny lå længe alene, men fandt sammen med en K2 og en K1 at følges med.

Knap midt i løbet blæste det meget op og da vi fik vinden på langs med åen og samtidig var der så meget modstrøm, at disse to udlignede hinanden. Vi havde kastevinde op til 15 m/s, så det var en træls tur at ro i den hårde modvind.

Resultatet for dagens 21 km anstrengelser var:

Jørgen: Herre K1 master – 60-64 år:
3. plads i tiden 2:06:08. Samlet i Cuppen er Jørgen nummer 2.

Morten: Herre K1 master – 50-54 år:
2. plads i tiden 1:58:21. Samlet i Cuppen er Morten nr. 2.

Johnny: Herre K1 master – 50-54 år:
4. plads i tiden 2:11:39. Samlet i Cupppen er Johnny nr. 5.

Vi havde en god og givtig tur til Randers, med hygge sammen med roere fra andre klubber.

Næste mål for Morten og Jørgen er Danmarksmesterskab i kortbane, hvor de vil stille op i både K1 og K2. Så den næste tid vil man kunne opleve dem træne i starter og mon ikke vi også skal se dem træne i K2’eren.

Johnny

Comments are closed.

Powered by WordPress. Designed by WooThemes