Morten Christiansen nr. 1 i Vendelboløbet 2017

Johnny har indsendt denne beretning fra Vendelboløbet 2017, hvor Frederikshavn Kajakklub var fornemt repræsenteret af både ungdom og seniorer:

Vendelboløbet 2017 havde i år deltagelse i seniorafdelingen af Morten Christiansen, Stig Kistrup og Johnny Søttrup. Jørgen Lie var starthjælper ved stævnet.
Vi mødtes på pladsen ved spejdehytten i Åbybro (ismejeriet), hvor kajakkerne blev læsset af og klargjort. Vejret tegnede som altid til at blive ok, men det skulle vise sig ikke helt at holde stik.

Stig stak afsted sammen med den første start kl. 1200 ( hihi, han tyvstartede), Morten og jeg startede kl. 1210 i ok vejr. Vind på 5-6 sek/m med vindstød på 10 sek/m så det var fint.
Morten kom godt fra start og jeg lå lidt efter og kunne se, at han var flyvende, hvilket han også selv konstateret efter et stykke tid. Der var nemlig ingen, der kunne følge med, og Morten fandt sin rytme og afsted det gik. Jeg fandt sammen med Ole Flyv og en anden roer, og vi fulgtes hele vejen.

Et stykke nede af Ryå blæste det voldsomt op, og det blev fulgt op af et mega hagl/regnvejr samt nogle vældige tordenbrag. Heldigvis drev det rimelig hurtigt over, og det blev ok at ro igen, selvom vi var godt våde.
Der var desværre en smule strøm i Åen der bevirkede, at der var vildt meget løst græs, der drev med. Man måtte hele tiden prøve at dykke næsen på kajakken for at få græsset af. Græsset drev selvfølgelig også ude på Limfjorden, men dog knap så meget.

Vinden på fjorden var stadig kun 5-6 sek/m og det gav nogle mindre krap-bølger, som dog kom lidt for meget direkte på siden af kajakken end jeg syntes om, så jeg måtte slække lidt på farten for balancens skyld. Det er både Morten og Stig bedre til at håndtere end jeg.

Men alt i alt synes jeg, det var det bedste vejr, der længe har været til Vendelboløbet.

Der var i alt deltagelse af 53 K1èr og 11 deltagere i Master 50+, hvor Morten, Stig og jeg deltog.

Morten blev nr. 1 i tiden = 1:47:47.
Johnny blev nr. 5 i tiden = 2:02:12.
Stig blev nr. 9 i tiden = 2:35:48.

Samlet af K1 fik Morten en meget flot 3. plads, jeg en 12. plads og Stig en 42. plads.
Efter løbet var der som sædvanligt hygge, snak på kryds og tværs af klubberne samt præmieoverrækkelse.
Skal også lige nævne at Marianne Isen som eneste havkajak desværre måtte melde afbud pga. dårlig skulder. Håber du er med til næste år, så vi også kan få deltagelse fra havkajak delen, og dejligt at ungdommen kom med og fik snust til et stævne.

Johnny Søttrup