Frironing

Alle nye medlemmer i Frederikshavn Kajakklub skal gennemføre et frironingsforløb for den pågældende kajak-type man roer i. Indtil du er blevet frigivet, må du kun ro, når du er ledsaget af et frigivet medlem af klubben.

Kravet til alle typer af roere er, at man for at kunne blive frigivet skal have roet min. 50 km og efterfølgende have aflagt en frironingsprøve for den ansvarlige instruktør.

Når du har gennemført en tilfredsstillende frironingsprøve, har du mulighed for at købe en nøglebrik til klubben. Du har herefter frit adgang til at benytte klubbens faciliteter, og kan ro på egen hånd i henhold til klubbens sikkerhedsregler.

Frironingskursus for havkajakroere

Umiddelbart efter afsluttet IPP2-havkajak-begynderkursus afholdes de efterfølgende 3 tirsdage eller torsdage aftner et opfølgningskursus, hvor alle teknikker og redningsøvelser trænes mere grundigt, end det har været tid til under begynderkurset.

I slutningen af forløbet har deltagerne mulighed for at deltage i en længere dagstur, hvor man foruden at få pudset rostilen af, også for lov at snuse til det de særlige oplevelser, som havkajakken kan tilbyde.

Frironingskurset afsluttes med aflæggelse af en prøve, hvor der skal forevises div. rotag samt en tilfredsstillende selv- og makkerredning.

Allerede friroede eller erfarne roere

Er du friroet fra en anden klub, aftales prøvedeltagelsen med klubbens instruktører. Kontakt den ansvarlige instruktør for den pågældende kajaktype for nærmere information. Som øvet roer, skal du som minimum aflægge en praktisk prøve i redningsøvelserne. For at blive nøglefriroet med det samme, skal du endvidere dokumentere mindst 50 km roning inden for de seneste 12 måneder. Der er ingen kursusafgift ifm. den praktiske prøve.