Havkajak kursus (IPP2)

Frederikshavn Kajakklub tilbyder et begynderkursus i foråret 2018.

Kurset er pt. besat, men hvis du gerne vil på kajakkursus kan du blive skrevet op på vores venteliste. Så vil du blive kontaktet hvis der bliver en plads på årets hold eller der bliver oprettet ekstra hold.

Kurset gennemføres som weekend-kursus, hvor de første erfaringer med kajakken foregår under trygge omgivelser i svømmehal. Efter at have stiftet kendskab til kajakken fortsætter vi søndag i Rønnehavnen, og hvis vejret tillader det også en lille afstikker ud i farvandene udenfor havnen.

Målgruppe

Kurset henvender sig til nybegyndere og let øvede med interesse for at lære de basale ro- og redningsteknikker i havkajak. Frederikshavn Kajakklub afholder udelukkende kurser for klubbens egne (evt. nye) medlemmer – se nedenfor.

Grundlæggende færdigheder

Under det 2-dags forløb kommer vi gennem de grundlæggende ro- og rednings-teknikker, der skal sætte roeren i stand til at færdes fortroligt og sikkert i havkajak på ture i kystnært farvand i sommerhalvåret. På kurset arbejdes der bl.a. med:

• Effektiv, skadesforebyggende havkajakroning
  • Manøvrering og styring
  • Sideforflytning
  • Støttetag
  • Redningsøvelser

Når du har gennemført kurset, vil du være godt rustet til at deltage og bestå det efterfølgende frigivelsesforløb i klubben.

Kurset afholdes af havkajakinstruktører uddannet fra Dansk Kano og Kajak Forbund, og afvikles efter IPP2 (I Paddle Pass niveau 2) normer. Når ovennævnte frironingsprøve er bestået udstedes der et IPP2 certifikat til kursusdeltagerne.

Pris

Prisen for deltagelse i kurset er kr. 1.450. I prisen er foruden deltagelse i weekend-kurset inkluderet:

• 2 måneders medlemsskab i klubben
  • Fri afbenyttelse af alle klubbens faciliteter og udstyr i medlemsperioden
  • Deltagelse i 3 ugers frironingskursus (hver torsdag aften)
  • Deltagelse i fællestur på begynderniveau udenfor klubben som afslutning på frironingskurset
  • Aflægning af frironingsprøve og udstedelse af IPP2-certifikat fra Dansk Kano- og Kajak Forbund

Yderligere information og tilmelding

Er du interesseret i at høre mere eller vil du tilmeldes et af kurserne til næste år, så kan du skrive eller ringe til Jacob Handberg.

Du vil umiddelbart før kurset modtage en mail med detaljerede oplysninger om kurset, program for kursusdagene samt information om, hvad du skal medbringe til kurset.