Havkajak kursus (IPP2)

Frederikshavn Kajakklub tilbyder to begynderkurser i løbet af 2017:

Hold nr. 1: Lørdag den 29. april og søndag den 30. april Afholdt
  Hold nr. 2: Lørdag den 20. maj og søndag den 21. maj 0 ledige pladser

Der er rift om pladserne på vores kajakkurser og langt de fleste pladser er fyldte inden kurset bliver slået op. Hvis du skulle være uheldig ikke at få en plads, er du meget velkommen til at blive skrevet op på venteliste. Så vil du få tilbudt en plads, hvis der skulle komme nogen afbud. Alternativt vil du være sikret en plads på det næste kursus vi udbyder.

Kurserne gennemføres som weekend-kurser, hvor de første erfaringer med kajakken foregår under trygge omgivelser i svømmehal. Efter at have stiftet kendskab til kajakken fortsætter vi søndag i Rønnehavnen, og hvis vejret tillader det også en lille afstikker ud i farvandene udenfor havnen.

Målgruppe

Kurset henvender sig til nybegyndere og let øvede med interesse for at lære de basale ro- og redningsteknikker i havkajak. Frederikshavn Kajakklub afholder udelukkende kurser for klubbens egne (evt. nye) medlemmer – se nedenfor.

Grundlæggende færdigheder

Under det 2-dags forløb kommer vi gennem de grundlæggende ro- og rednings-teknikker, der skal sætte roeren i stand til at færdes fortroligt og sikkert i havkajak på ture i kystnært farvand i sommerhalvåret. På kurset arbejdes der bl.a. med:

• Effektiv, skadesforebyggende havkajakroning
  • Manøvrering og styring
  • Sideforflytning
  • Støttetag
  • Redningsøvelser

Når du har gennemført kurset, vil du være godt rustet til at deltage og bestå det efterfølgende frigivelsesforløb i klubben.

Kurset afholdes af havkajakinstruktører uddannet fra Dansk Kano og Kajak Forbund, og afvikles efter IPP2 (I Paddle Pass niveau 2) normer. Når ovennævnte frironingsprøve er bestået udstedes der et IPP2 certifikat til kursusdeltagerne.

Pris

Prisen for deltagelse i kurset er kr. 1.450. I prisen er foruden deltagelse i weekend-kurset inkluderet:

• 2 måneders medlemsskab i klubben
  • Fri afbenyttelse af alle klubbens faciliteter og udstyr i medlemsperioden
  • Deltagelse i 3 ugers frironingskursus (hver torsdag aften)
  • Deltagelse i fællestur på begynderniveau udenfor klubben som afslutning på frironingskurset
  • Aflægning af frironingsprøve og udstedelse af IPP2-certifikat fra Dansk Kano- og Kajak Forbund

Kursusprogram

Hold nr. 1:

Lørdag 29. april   Intro i klubben og svømmehal 08:30 – 15:30
  Søndag 30. april   Tekniktræning i Rønnehavnen 08:30 – 15:30
  Torsdag   4. maj   Frironingsaften nr. 1 18:00 – 20:00
  Torsdag   11. maj   Frironingsaften nr. 2 18:00 – 20:00
  Torsdag 18. maj   Frironingsaften nr. 3 18:00 – 20:00
  Tirsdag 23. maj   Frironongs-/IPP2-prøve 18:00 – 20:00
  ? ?   Fælles klubtur 09:00-17:00

Hold nr. 2:

Lørdag 20. maj   Intro i klubben og svømmehal 08:30 – 15:30
  Søndag   21. maj   Tekniktræning i Rønnehavnen 08:30 – 15:30
  Torsdag   25. maj   Frironingsaften nr. 1 18:00 – 20:00
  Torsdag 1. juni   Frironingsaften nr. 2 18:00 – 20:00
  Torsdag 8. juni   Frironingsaften nr. 3 18:00 – 20:00
  Torsdag 15. juni   Frironongs-/IPP2-prøve 18:00 – 20:00
  Lørdag 3. Juni   Fælles klubtur 09:00-17:00

Yderligere information og tilmelding

Er du interesseret i at høre mere eller vil du tilmeldes et af kurserne til næste år, så kan du skrive eller ringe til Jacob Handberg.

Du vil umiddelbart før kurset modtage en mail med detaljerede oplysninger om kurset, program for kursusdagene samt information om, hvad du skal medbringe til kurset.