Palmestranden Open Water 2013

Lørdag d. 29. juni finder det andet Palmestranden Open Water sted, en havsvømmerkonkurrence som indgår i en lang række af internationale langdistance svømmestævner. Se http://www.palmestrandenopenwater.dk/

Svømningen starter og slutter på Palmestranden, der denne dag er indrettet til både folkefest og konkurrence. Der konkurreres på 3 distancer:

Den Hurtige:   500 meter langs Palmestranden.

One Milen:      1609 meter ad en trekantsbane ud for Palmestranden.

Deget Rundt:  6300 meter rundt Hjellen og Deget.

Der er et enkelt heat på hver distance.

Tidsskema:

1130:                  Start Deget rundt og start ’Den Hurtige’

1330:                  Start One Milen

Frederikshavn Kajakklub er blevet spurgt, om vi vil stille roere og kajakker til rådighed som ’sejlende hyrdehunde’. Det vil vi naturligvis gerne.

Vi følger de 2 lange distancer: ’One Milen’ og ‘Deget Rundt’.

Planen er, at 2 kajakker følger de forreste svømmere og 2 de bageste svømmere samt 2 kajakker midt imellem. Kajakkerne er placeret på begge sider af feltet. Vores primære opgave er at guide svømmerne i den rigtige retning. Svømmerne kan have vanskeligt ved at orientere sig, – specielt hvis der er lidt sø.

De hurtigste svømmere svømmer med godt 4 km/t, dvs Deget rundt på ca. 1½ time.

Det optimale antal roere og kajakker er 8. Havkajakker er fine, men er vejret til det, er turkajakker naturligvis også en oplagt mulighed.

Det er planen, at Frederikshavn Kajakklub opretter en lille base med partytelt og servering på Palmestranden.

Her vil vi samtidig have lejlighed til at præsentere klubben for de mange gæster, lige som vi kan demonstrere de forskellige kajaktyper og give prøveture helt inde langs stranden.

Vil du være med til at løfte dette arrangement og til at få en festlig dag på Palmestranden, bedes du tilmelde dig til en af nedenstående:

Partytelt og servering:  Britta Kræmer kraemer@privat.dk

Roer og andre sejlende aktiviteter: Lars Ullitz lu@ullitz.com eller Bent Buchhave bent.buchhave@gmail.com

Skal du bruge en klubkajak til arrangementet bedes du reservere den via ROKORT.

Alle deltagere vil blive briefet pr. mail og i klubben et par timer før første start.

Mødetidspunkt meddeles senere.

Vel mødt til en dejlig sommerdag på Palmestranden.