Sikke en rulleweekend!

Weekenden 1. til 2. august havde vi besøg af Lise og Axel Nielsen fra Gilleleje.
To af Danmarks absolut bedste rulleinstruktører.

Temaet var det Grønlandske rul, d.v.s. et rul, hvor der ikke bruges muskelkraft (man ’slår’ sig ikke op), men hvor det er kroppens bevægelse, der gør hele arbejdet.
Med grundbevægelsen på plads og godt automatiseret er det ligegyldigt hvilken pagaj man har i hånden, – eller om man har en pagaj i det hele taget. At nå det niveau kræver smidighed, kropsbevidsthed og træning og atter træning.

Lise og Axel demonstrerede rullene med enorm elegance.

Grundbevægelserne blev indøvet på land, hvorefter tiden blev brugt i kajakkerne, – dels ved Palmestranden, dels ved den nordlige strand og dels i yderhavnen.

Sommerrul_01

Sommerrul_02

Sommerrul_03

Allerede fredag aften startede en lille specialhold.
Her opnåede Jette, der inden kurset faktisk ikke havde et færdigt rul, på mest elegante vis at beherske hele 3 rul til bagdækket: Sweep, butterfly og shotgun!!!!!

Sommerrul_06

Lise og Axels indsigt, erfaring, tålmodighed og venlighed var en oplevelse i sig selv.
Det er ikke ofte, man møder to så dedikerede mennesker.
Det er instruktion på et meget højt niveau.

De deltagende klubinstruktører sugede godt til sig.
Vi har alle fået en række nye værktøjer at bruge i vores interne undervisning.

Den kommende tid skal vi træne, så de instruktioner og den nye kunnen ikke går i glemmebogen, men i stedet bliver godt indarbejdet i den enkelte roers rulleprogram.
Det bliver sjov træning, for nu er vi en del flere klubrullere end før weekenden.

Tusinde tak til Lise og Axel for en fantastisk weekend, der blev afsluttet mandag formiddag med en picnictur til Hirsholm.

Sommerrul_2015_08

Sommerrul_2015_09