Velkommen til havkajak-roere

Vi har i weekenden afholdt årets første IPP2 havkajakkursus. Lørdagen foregik i Østervrå Svømmehal, hvor der blev givet en indledende introduktion af kajakken.

Jens viser ind- og udstigning af kajakken og forklarer om anvendelsen af overtrækket

Hovedvægten ved dagen i svømmehallen er vandtilvænding og redningsøvelser.

Morten og Jens demonstrerer en makkerredning

Søndag foregik – i forrygende solskind – i Rønnehavnen, hvor vi om formiddagen gennemgik de forskellige roteknikker inde i havnen.

Lidt indledende orientering om sideforflytning, inden de skal afprøves i bådene

Efter en intensive og ihærdig indsats er der behov for en god gedin madpakke og et lille hvil

Selv om det blæste lidt op over middag klarede alle roere i fin stil en lille rotur udenfor havnen. Her blev de forskellige roteknikker afprøvet i lidt bølger og mod- og medvind. Og der blev lejlighed til at afprøve en landgang ved stranden for opstilling til dagens gruppebillede.

Fra højre: Peter Stobbe Nielsen, Morten, Jens og Michael (instruktører), Marie Møller Hansen, Jan (instruktør), Martin Jacobsen, Jørn Elgaard, Knud Trab Hansen, Thue Nielsen og Rikke Thastum Jensen

Tilbage i Rønnehavnen fik deltagerne afprøvet, hvordan redningerne fungerer i det kolde saltvand. Dette gik også over alt forventning.

Peter i fin stil i en selvredning.

Tag godt imod de nye roere, der ved de kommende fælles-roninger skal til at have nogle kilometre i armene.

Hjertlig velkommen til alle de nye roere – og tak for en herlig weekend 🙂